KAPADOKYA MİTOLOJİSİ TÜRKLERİN GERÇEK MİTOLOJİSİSİR

KAPADOKYA MİTOLOJİSİ TÜRKLERİN GERÇEK MİTOLOJİSİDİR
Kadim milletler, destanlarıyla, halk hikayeleriyle, mitolojileriyle var olurlar. Tarihin derinliklerinden gelen destanları, halk hikayeleri, mitolojileri olmayan milletler ya tarih travmasına ya da beyin travmasına uğramışlardır.
İnsanlığın ilk gününden bu yana duvarlara resim resim çizen, taş tabletlere yazı yazan insanların destanı, mitolojisi, halk hikayeleri olmaz olur mu?
'Tanrıların Elinin Değdiği Kapadokya'nın Mitolojik Hikayesi' de Kibele'si ile Umay Ana'sı ile bir Anadolu halk destanı, Bir Türk mitolojisidir.
Türk mitolojisi ve Türk destanları Anadolu'da, Orta Doğu ve Asya'da yazılan ilk destanlar. Uzak Asya'da Çin mitolojisi ve Hint Mitolojisi var.


Türklere, Anadolu mitolojisi diye başka ulusların kültürleri dayatılmıştır. Halbuki yedi bin yıldan daha fazla (sümerler ve öncesi)  bu topraklar yaşayan Türk Kavimlerinin kendi destanları ve mitolojileri hep geri plana itilmiş.
''Tanrıların Elinin Değidiği Kapadokya'nın Mitolojik Hikayesi'' kitabı ile Türk Mitolojisi artık hak ettiği yere gelecek.
Türk Mitolojisinde Huma Kuşu görünümünde olan
Umay Ana




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

OSMANLIDA ŞERİAT VE FATİH SULTAN MEHMET'İN ''ATAM -DEDEM YASALARI''

KAPADOKYA'DA ÜÇ GÜZELLERİN GERÇEK HİKAYESİ

KİBELE KİM? ANA TANRIÇA KİBELE'NİN GERÇEK KİMLİĞİ NEDİR ?